24/02/2020

DE BEVOEGDHEIDSVERDELING SPECIFIEK IN HET DOMEIN VAN HET GEBRUIK DER TALEN

Geen onderdeel van een categorie

Het Centrum voor Onderzoek over de Staat en de Grondwet (Centre de recherche sur l’Etat et la Constitution (Creco)) heeft recentelijk een boek gepubliceerd dat het resultaat vormt van een ambitieus project, onder leiding van Céline Romainville en Marc Verdussen, in verband met de “grote arresten” inzake de bevoegdheidsverdeling in België.

Het boek bevat een hoofdstuk van Nicolas Bonbled en Yves Lejeune over de bevoegdheidsverdeling specifiek in het domein van het gebruik der talen. Het hoofdstuk kijkt terug op 40 jaar rechtspraak over de meest prangende vragen in het domein (voorrang van de taal van de taalregio, gedeelde bevoegdheden tussen de gemeenschappen en de federale staat, taalvereisten, rechten van taalkundige minderheden…).

DE BEVOEGDHEIDSVERDELING SPECIFIEK IN HET DOMEIN VAN HET GEBRUIK DER TALEN